840,00 TL
Parapuan :
16800
Yazar
:
Ömür Akkor
Yayınevi
:
Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı
:
96
Ebat
:
194 x 238
Cilt Tipi
:
Ciltli
Dil
:
Türkçe
Barkod
:
9786258094152
Not :
750 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO BEDAVA !
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Öneri Kutusu
-
M. Ömür Akkor, erken dönem İslâm mutfak kültürüne dair zihinlerde daha ayrıntılı bir resim oluşturabilme ve bu kültüre mütevazı bir katkı sağlama umuduyla yola çıkıyor.
Derin bir araştırma sonucunda coğrafyanın koşulları, yetiştirilen ürünler, hayvancılık, kullanılan kap kaçak, pişirme yöntemleri, yeme adabı gibi dönemin yemek ve yeme kültürünü oluşturan her unsur bir bütün olarak değerlendirilerek bu tarifler oluşturuldu.
İki yıllık bir araştırmanın sonunda İslâm coğrafyasında 6 ve 12. yüzyıllar arasında kullanılan tabaklar müze koleksiyonlarından seçilerek bu kitap için tekrar üretildi.
Erken Dönem İslâm Mutfak Sanatı ve Kültürü bir yemek kitabı olmanın yanı sıra dönemin yemek kültürü ve hafızasını oluşturan tüm mirasın bir özetidir.
⋘Benzer Ürünler⋙
Tümünü Gör
Editör Tavsiyesi
Tümünü Gör