- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Öneri Kutusu
-
1082.SAYI-2022
TIP; KARMAŞA, SÖMÜRÜ, ZEHİR
“Günümüzde her şey, konfeksiyon ve terzi ilişkisine benziyor. Beslenme, giyim kuşam, hastalar, hastalıklar, tetkikler, tedaviler, ilaçlar konfeksiyonluk. Her konuda yıkıcı bir toptancılık var. Oysa gelenekte hastalık değil hasta vardı. Neticeden ziyade nedene bakılırdı.” Peki mutlak doğru olarak kabul edilen Modern Tıp olarak adlandırılan sistemin sorgulanma karşısındaki şu direnç zaaf alameti değil mi? En kıymetlimiz canımızı emanet ettiğimiz sistem niçin alternatif yolların tartışmaya açılması ve insanlığın özgürce seçimine sunulmasına karşıdır? Gerçek Hayat’ın 1082. sayısı bu gerçekten hareketle sağlık ve modern tıp konusunu masaya yatırıyor.
- Kemâl Özer, “Dünyanın en tehlikeli silahı: GIDA” başlığıyla kaleme aldığı yazıda her devirde hep en tehlikeli silah olarak bilinen gıda konusunu Türkiye perspektifini dikkate alarak hazırlamış.
- Tevfik Şahin, fabrikasyon ilaç biliminin insan vücudunu malzeme edinerek tabiata açtığı savaşa açıklık getiren dosyasını “Modern tıbbın kısa tarihi” adıyla kaleme almış.
- Sağlıktan, ekonomiye, siyasetten, uluslararası ilişkiyi derinden etkileyen hatta yönlendiren iklim değişikliği iddialarının satır aralarını Bâki M. Top bu sayıda “İklim değişikliği: İtinayla her türlü algı işi yapılır” başlıklı yazısında gündeme taşıyor.
- Gerçek Hayat’ın 1082. Sayısında Yuvarlak masa sohbetinde “Modern tıp insanı okumayı bilmiyor” başlığıyla Dr. Muammer Yıldız ile yaptığı kapsamlı mülakata yer veriliyor. Türkiye’deki geleneksel tıbbın durumu ve önündeki meseleler ele alınıyor.
- Bu sayıda ayrıca Kemâl Özer Avustralya’da yaşayan Türk asılı Holistik Tıp Uzmanı Jülide Türker ve Türkiye’de Kenevir menşeli tekstil ürünler üreten Hatice Coşkun ile özel mülakatlar gerçekleştirdi.
Ayrıca bu sayıda;
- Süleyman Şahin bu sayıda kaleme aldığı “Halime’nin hikâyesini duydunuz mu?” başlıklı yazısında Bangladeş'te zulme uğrayan Arakanlı bir Müslüman kızın sahipsizlik hikayesini, Hristiyan misyonerlerin Hintli bir kıza sahip çıkmaları bağlamında sorguluyor.
- Taha Kermani Iran'ın “Çevre” ve “Terör” aracılığıyla Türkiye’ye ciddi tehdit oluşturan planını “‘İran dokunulmazlığına’ niçin son verilmeli?” başlıklı dosyasıyla kaleme alıyor.
- Avni Özgürel Türkiye’nin NATO’ya yeni üye kabulündeki ince detayları “Atlantik bağı çözülürken” dosyasında değerlendiriyor.
- Samir Babaoğlu Türkistan Postasında “Ruslar ordudaki Müslümanları önemsiyor mu?” sorusunu irdeliyor..
- Feyza Gümüşlüoğlu, Ortadoğu Postası’nda ABD Cumhurbaşkanının Suudi Arabistan ziyaretini “Reelpolitiğin zaferi: Biden’ın Ortadoğu turu ne mesajlar verdi?” adlı yazısıyla değerlendiriyor.
• Balkan Postası'nda ise Davut Nuriler “Madrid zirvesi ve Balkanlar” yazısıyla NATO zirvesinin Balkanla ilgili girişimini gündeme getiriyor.