sadsad x
asdasd

Z Raporu - Ekim 2022 / Sayı 041

Ketebe Dergi  Z-Raporu Dergisi Barkod : 4348721110041
27,00 TL
Parapuan :
540
Yazar : Z-Raporu Dergisi Yayınevi : Ketebe Dergi Sayfa Sayısı : 132 Ebat : 20,5x27,5 cm Cilt Tipi : Kitap Kağıdı Dil : Türkçe Barkod : 4348721110041
Planlanan Teslimat : 04.12.2024
Tavsiye Et Fiyat Alarmı
Not :
750 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO BEDAVA !
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Öneri Kutusu
  • 41.SAYI EKİM 2022

     

    KÜRESEL TİCARETİN GÜVENLİ ROTASI

     

    Ekonomi dergisi Z Raporu’nun Ekim sayısı raflarda yerini aldı. “Küresel ticaretin güvenli rotası” kapak dosyası ile okuyucularının karşısına çıkan Z Raporu, ayrıntılı analizleri ile ekonomideki son gelişmeleri yansıtmaya devam ediyor.

    Rusya Ukrayna krizi nedeniyle Avrupa’da yaşanan doğalgaz krizi üretim ve tedarik zincirinde belirsizliğe yol açıyor. Kıta genelinde tüketimin kısılmasına yönelik tedbirler birbiri ardına açıklanmaya devam ederken, sanayi tesisleri için geçerli olacak benzeri tedbirler üreticileri, gaz sorunu olmayan ülkelere yönlendiriyor. Yakın coğrafyalardaki firmalar ile işbirliği ve üretimin bir bölümünün buralara kaydırılması muhtemel senaryolar arasında yer alıyor. Bu konuda Türkiye ise gerek lojistik gerekse kaliteli üretim ağı ile ön plana çıkıyor. Pandemi ve savaş nedeniyle ortaya çıkan tedarik zincirindeki kalıcı değişim, Türkiye’yi bu değişimde en güçlü aktör haline getirirken, sanayiciler de bu değişimin Türkiye’nin avantajına olduğunu belirtiyor.

    MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI: SANAYİCİ KAPASİTE ARTIRMAK İSTİYOR

    Son dönemde üretici ve sanayicinin büyümek ve kapasitesini artırmak istediğinden, ancak OSB’lerde yer bulma konusunda zorluk çektiklerinden bahseden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı Türkiye’nin, Avrupa’nın üretim ve lojistik merkezi olma yolundaki görüşlerini Z Raporu’na değerlendirdi.

    DÜNYA EKONOMİSİNDE KRİZ ÇANLARI

    Z Raporu’nda bu ay dünya ekonomisinin gelecek seyri de masaya yatırılıyor. Çin’de yaşanan emlak krizi ve sıfır Kovid politikası ülke ekonomisini krize iterken, enflasyonu faiz artışı ile durdurmaya çalışan ABD ve Avrupa’da ise son yılların en büyük resesyon korkusu yaşanıyor. Dünya ekonomisinin çarklarını oluşturan Çin, ABD ve Avrupa’da beklenen resesyon ihtimali 2023 ve sonrasında küresel düzeyde ciddi bir ekonomik çöküş riski oluşturuyor.

     

    DÜNYANIN LOJİSTİK MERKEZİ TÜRKİYE

    Z Raporu’nun dosya konuları arasında bu ay dünyada değişen tedarik zincirindeki değişimin lojistik sektörüne yansımaları da bulunuyor. Taşımacılık sektöründe karşı karşıya kalınan küresel sorunlara hızlı bir şekilde yanıt veren Türkiye, güvenli bir lojistik merkezi olduğunu kanıtladı. Uzmanların değerlendirmelerine göre sektörde artan yoğunluğun ekonomik değerinin artırılması için kapasite artışının sağlanması da gerekiyor.

    BÜYÜMENİN GİZLİ MOTORU

    Z Raporu’nda bu ay kayıt dışı ekonomi konusu da masaya yatırılıyor. Günümüzde resesyonla mücadele eden ülkeler, ekonominin gizli motorundan habersiz. Oysa IMF’ye göre 2022’de kayıt dışı faaliyetler formel ekonomiye kazandırılırsa, ülkelerin mili geliri ortalama yüzde 17,3 artış gösterecek. Böylece kayıt dışı ekonomi büyümenin gizli motoru olarak durgun ekonomilerin çıkış yolu olacak.

    İŞYERLERİNİ BEKLEYEN YENİ TEHLİKE: SESSİZ İSTİFA

    İş yaşam kültürü pandemi sırasında ve sonrasında büyük istifa dahil birçok değişiklik yaşadı. Son dönemlerde ise çalışanların işlerinden ayrılmadan, temel işlerini aksatmadan işyerlerine bağlılıklarının azalmasını ifade eden yeni bir kavram ortaya çıktı. Sessiz istifa olarak adlandırılan bu süreç, çalışanların iş yaşam dengesini korumak için işyerlerinde sadece gerekli olanı yapmaları ve iş ile eskisi kadar özdeşleşmemelerini ifade ediyor.

    EKONOMİYİ DAHA İYİ OKUMAK İÇİN

    Z Raporu Ekim sayısında kapsamlı dosya ve ekonomik araştırmaların yanı sıra Akkuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli söyleşileri de yer alıyor. Ayrıca ‘IMF nerede hata yapıyor?’ dosyasında IMF’nin geçmişten günümüze uyguladığı programlardaki başarısızlığı değerlendirilirken; ‘Çalışma saatinin düşmesi istihdamı artırır mı?’ dosyasında ise son dönemlerdeki mesai saatlerinin indirilmesi tartışmaları, konusunda uzman isimlerin katkıları ile inceleniyor… Ayrıca Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri’nin ürün ve hizmetlerin kitlelere tanıtımında Reels videolarının etkisini inceleyen dosyasının yanı sıra Areda tarafından gerçekleştirilen dondurma sektör araştırması da Z Raporu’nda okuyucuların beğenisine sunuluyor.

    Z RAPORU YAZARLARI EKONOMİK VE SİYASİ GELİŞMELERİ YORUMLUYOR

    Z Raporu’nun yazar kadrosu da ekonomi gündemine dair görüşlerini Z Raporu okuyucuları için kaleme almayı sürdürüyor. Semra Karabaş, İbrahim Acar, Ali Saydam, Doç. Dr. Levent Yılmaz, Prof. Dr. Kadir Tuna, Dr. Mehmet Akif Soysal, Prof. Dr. Metin Toprak ve Prof. Dr. O. Ismath Bacha gündemdeki son gelişmeleri değerlendirirken; Mustafa Özel, köşesinde ‘Şirket Aklı’ konusunu yazdı.  Analist Cüneyt Paksoy da her ay olduğu gibi piyasadaki son gelişmeleri yorumladı.

     

Editör Tavsiyesi Tümünü Gör
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.